Neden kilo veremiyorum?

Son zamanlarda sabırla kilo vermeye başladınız, ancak sonuçlar tam olarak harika değil. ‘Her şeyi doğru yaptım ama yine de kilo veremedim, nerede yanlış yapıyorum. Neden kilo veremiyorum ? ’ Gerçek şu ki, kilo verme sürecini etkileyecek bilmediğiniz birçok neden vardır. Bu makalede kilo vermenin neden bu kadar zahmetli olabileceğinin en yaygın nedenlerini öğreneceksiniz.
Düzenli egzersiz ve diyetle kilo verin – kulağa basit ve mantıklı geliyor, ancak her zaman değil! İyi bir doktorun bile tanımadığı, ancak metabolizmayı etkileyen yağ yakımını zorlaştıran ve hatta kilo alımına neden olan “sessiz” faktörler vardır .

İşte neden kilo veremiyorum sorusunun olası cevapları.

1. Tiroid

Tiroid, enerji metabolizmasından sorumludur.Çoğunlukla da kadınlar, yetersiz tiroid hastalığından muzdariptir. Bu daha yavaş bir metabolizmaya neden olur, sonuç: Kilo vermede güçlük, hatta kilo alma.

Fazla tiroid belirtileri: Kilo alımı, saç dökülmesi, kuru cilt, eklem ağrısı, kas güçsüzlüğü, ağır adet dönemleri ve yorgunluk.

Nasıl test ediliyor? Dahiliye uzmanı, kandaki TSH seviyelerini kontrol edecektir.

2. Hormonlar

Cinsel olarak olgun her on kadından biri, yumurtalıkların çok fazla erkeklik hormonu testosteron ürettiği bir metabolik bozukluk olan polikistik yumurtalık sendromuna sahiptir. Kısırlığa ek olarak, bu, özellikle kalçalarda aşırı yağ depolanmasına neden olan insülin direncine neden oluyor.

Kadınlarda hormon bozukluğu belirtileri: Düzensiz adet dönemleri, yüz ve vücut kıllarında artış, sivilce ve hamile kalmada zorluk.

Nasıl test ediliyor? Bir jinekolog veya dahiliye uzmanı, testosteron, progesteron ve östrojen hormon seviyelerini belirleyerek ve yumurtalıkları kist açısından inceler.

Düzenli kardiyo yapmak, yağ yakmanıza yardımcı olur .
Düzenli kardiyo yapmak, yağ yakmanıza yardımcı olur .

3. Hareketsizlik

Düzenli egzersiz enerji harcamasını artırır. Ek kas eğitimi de bazal metabolizma hızını artırır. Hızlı kilo vermek ve yağ oranınızı düşürmek istiyorsanız egzersiz yapmalısınız (diyetiniz tüm bunların% 80’ini oluştursa bile).

4. İlaçlar

İlaçlar da metabolizmayı etkiler. Örneğin antidepresanlar, steroidler ve doğum kontrol hapı istenmeyen bir yan etki olarak kilo alımına neden olur.

Belirtiler: İlaçla kilo artışı birkaç hafta sonra ortaya çıkabilir, ancak bazen birkaç ay sonra bile olabilir. Bu ilaçların olası yan etkileri iştahta artış, yan etkileri konusunda doktorunuzdan öneri almak mantıklı olacaktır.

Nasıl test ediliyor? Bunun için standart bir test yoktur. Açıklanamayan bir şekilde kilo alıyorsanız, yeni bir ilaç almayı düşünün.

5. Kötü Beslenme

Herkes yiyecekleri farklı şekillerde metabolize ediyor. Günümüzde bireysel metabolizmaya göre özel olarak tasarlanmış diyetler var. Hollywood yıldızlarının Metabolic Balance’a servet dökmesi boşuna değil! Bu konuda bir doktora danış.

Kilo verememenin diğer olası nedenleri:

  • Stres
  • Yetersiz uyku ( sizi karbonhidrat tüketmeye zorlar)
  • D Vitamini eksikliği ve anemi
  • Yetersiz su tüketimi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir